Дания покори кулинарния връх

Ззаслужено празнуване

Дания спечели най-престижното кулинарно отличие Bocuse d’Or 2023, с което грабна златната титла за трети път от създаването на конкурса. Втори се нареди отборът на Норвегия, а бронзовият медал отиде при Унгария. Отличиха се също ястията на Франция – домакин на конкурса, Япония, Швеция и Мексико.

Децата трябва да се хранят по подобен начин.

Тази година състезанието имаше и социална ангажираност с концепцията „Нахрани децата“ (Feed the kids), като в тази своеобразна категория журираха деца на около средна възраст от 10 години. Задачата бе да се изготви меню за деца, в което основен продукт да бъде тиква. Малчуганите присъдиха тяхната награда на отборът на Япония, а основното жури награди  Франция в тази категория.

За пореден път скандинавските страни се представиха на изключително високо ниво и заслужено се поздравиха със злато и сребро. Силно впечатление обаче направи отборът на домакините. Освен, че бе най-младият участник в конкурса, красивата и изключително уверена французойка Наис Пироле бе и първата жена представляваща страната си на Bocuse dór!  С тези свои действия участниците определено доказаха, че Bocuse d’Or не е просто гастрономическо състезание, а място, на което се преплитат талант, подкрепен от дисциплина, усилия и креативност.

Френските традиции са в надеждни ръце!
Facebook