Свети Валентин наближава. Ето няколко жокера и от нас.
Четеш и ни благодариш

Свети Валентин – това е времето, в което всеки започва да се суети, да се колебае и да се изправя пред предизвикателството „подходящ подарък за любимия човек“ 

На всички ни е ясно, че не може да обичаме само един ден в годината, но пък 14 Февруари е чудесна възможност да зарадваме половинката си с нещо романтично, практично, а защо не и двете. Всеки обича подаръците и не трябва да пропускаме тази възможност, да направим човекът до нас щастлив.

В тази статия ще ви дадем няколко идеи, с които ще вземете решение по-лесно и ще ви спестим главоблъсканицата. И понеже ние от Chefsworld сме кулинарни ентусиасти, някак си се подразбира, че всичките ни идеи левитират около добрата храна и всичко свързано с нея.

Кулинарният Купидон в лицето на Chefsworld е на ваша страна и ще ви съдейства в този така труден избор.

Вечеря в ресторант

Разбира се, това минава ей така между другото и сякаш е просто задължително. Тук обаче говорим за някое специално място, сиреч място, което отдавна искаш да посетиш, но все не ти остава я време я финанси. Приятна атмосфера, хубава музика, добра храна и разбира се любим човек до вас. Такива вечери, с чаша добро вино на сладка приказка се помнят дълго, да не кажем завинаги. Вадим няколко жокера от изпод крилата си, с които се надяваме да сме ви полезни. Говорим за награждавания ресторант „Амврозия“, към хотел Премиер в Банско, ресторант на годината „Niко’las 0/360“ в София, номинираният в категорията „Вкусно място“ – “Ahora” и т.н. Всичко е във ваши ръце, но направлението е повече от ясно.

Агнешко филе с пюре от картофи и босилек и сос от манатарки. Може да се насладите в ресторант Амврозия.
Агнешко филе с пюре от картофи с босилек и сос с трюфели
Бутилка хубаво вино

Имаме предвид нещо наистина подбрано и специално. Вино, което знае езика на любовта и може да ви достави истинска наслада. В комбинация с подходяща храна може да организирате романтична вечеря вкъщи, на балкона, че дори и под лунната светлина на пейката в парка.

Селектирани колбаси и сирена - превъзходна партия за една авантюра с чаша вино.
Плато с колбаси и сирена
Кулинарен курс

Ваучер за кулинарен курс е един наистина оригинален подарък за хората, които обичат да учат нови неща и да развиват уменията си. В мрежата може да откриете всевъзможни такива в България, а защо не и в чужбина. Шеф Ради Стамболов и шеф Борислав Екзархов чрез Pastry.bg, организират регулярни такива за любители сладкари.

Съвършенство поднесено в чиния. За къде без десерт на Свети Валентин?
Шоколадов мус с нуга, карамел и шам фъстък
Кухненски уред

Много от вас ще кажат, че може би това не са най-подходящите подръци за Свети Валентин, но за един кулинар няма по-добър подарък от висококачествен кухненски уред, с който да твори любимите си ястия. Любителите на пастата знаят каква е разликата между прясно приготвената паста и тази от магазина. С паста машините на Marcato всичко става супер лесно и забавно. Ако пък искате да сътворите неповторими ястия с опушен вкус, то Bradley Smoker ви дава неограничени възможности и бъдете сигурни, че ще впечатлите не само половинката си. Тук може да навържете нещата с бутилката хубаво вино и кулминацията е гарантирана. Естествено в нашият магазин може да откриете още много предложения, както за любители, така и за професионалисти.

Уред за приготвяне на перфектине равиоли.
Форма за приготвяне на равиоли Marcato
Три в едно

Очаквано добра комбинация, с която няма да сгрешите и ще ви хвалят дълго след това. Колкото и тривиално да изглежда на пръв поглед, никой не остава равнодушен, когато му приготвят подобна изненада. Какво имаме предвид ли? Взимаме по малко от всичко по горе изброено. Рецепта в която влагате най-добрите съставки. Знаете вече каква е идеята – бутилка вино, домашно приготвена храна, красиво аранжирана маса, листенца рози по цялото помещение, заглушена светлина, тиха музика и само вие двамата.

Желаем ви страхотен празник!

Facebook